Stationsstraat 1
7101 GH Winterswijk
Tel: 0543-533604
E-mail:

Doorlopend krediet.

Eletop-geld-lenen-kost-gelden zeer flexibele manier van lenen is het doorlopend krediet. Een leenvorm die bij uitstek geschikt is voor mensen die voorziene en onvoorziene pieken in hun uitgaven willen opvangen. Van tevoren spreekt u een kredietlimiet en een termijnbedrag af. De kredietlimiet bedraagt minimaal € 2500 en maximaal € 75.000. U kunt tot de afgesproken kredietlimiet onbeperkt geld opnemen. Zo heeft u altijd een financiële reserve. Bovendien kunt u ook eens iets meer aflossen als dat u beter uitkomt.

Geschikt voor:

  • U heeft een regelmatig terugkerende geldbehoefte
  • U bent minimaal 21 en maximaal 60 jaar oud

Minder geschikt:

  • Als u op zoek bent naar zekerheid: een vaste looptijd en een vaste rente

De voordelen van een Doorlopend Krediet

Met een doorlopend krediet heeft u een geldbedrag tot uw beschikking en kunt u doorlopend opnemen tot uw limiet en aflossen, volgens de afgesproken voorwaarden. U profiteert dus van flexibele extra financiële ruimte. Deze leenvorm is zeer geschikt als u niet precies weet wanneer u geld nodig hebt en voor hoelang.

De nadelen van een Doorlopend Krediet

De flexibiliteit van het Doorlopend Krediet kan ook een nadeel zijn. Doordat u doorlopend kunt blijven opnemen tot aan de kredietlimiet, is er geen vooraf afgesproken looptijd. De bedragen die u opneemt, moeten ook steeds weer afgelost worden. Hierdoor kan de looptijd langer worden. Het vaste maandbedrag is opgebouwd uit een deel aflossing en een deel rente. Wanneer de rente stijgt, wordt het deel aflossing kleiner. Hierdoor kan het ook langer duren voordat u de hele lening hebt afgelost. De onduidelijkheid over de looptijd kan een nadeel voor u zijn. Wilt u eenmalig een geldbedrag lenen voor een grote aankoop of meer zekerheid over de looptijd van uw lening? Dan is een persoonlijke lening wellicht een geschiktere lening. Hierbij hebt u een vast bedrag per maand, een vaste rente en een vaste looptijd. Dat betekent meer zekerheid over uw maandbedrag en looptijd.

Kenmerken Doorlopend Krediet

Een doorlopend krediet betekent eigenlijk doorlopend extra financiële ruimte. Het is een vast leenbedrag waarvan u – tot aan uw limiet – doorlopend gebruik kunt maken, volgens de afgesproken voorwaarden. Het doorlopend krediet moet terugbetaald worden voor uw 68e. Het is belangrijk eerst goed geïnformeerd te zijn over het doorlopend krediet. Wij zijn u uiteraard graag met advies van dienst.

Direct regelen

 
Hypotheken
Verzekeringen
Sparen

Onze klanten beoordelen ons volgens: