Stationsstraat 1
7101 GH Winterswijk
Tel: 0543-533604
E-mail:

Woonlastenverzekering

Met een woonlastenverzekering wordt inkomensverlies bij werkloosheid, arbeidsongeschiktheid en/of langdurige ziekte verzekerd. Of het verstandig is om zo’n verzekering af te sluiten, hangt af van de financiële situatie en wensen. Bij gedwongen ontslag is de werkgever verplicht om de eerste twee jaar het loon door te betalen (het eerste jaar maximaal 100%, het tweede jaar maximaal 70%).

woonlasten-verzekeringenHet afsluiten van een woonlastenverzekering is zinvol als:

  • er een laag inkomen is en voorziet dat het lastig is om opnieuw werk te vinden na gedwongen ontslag;
  • er een hoge hypotheek of huur is in verhouding tot het gezinsinkomen;
  • er geen sprake is van deelname aan een collectieve regeling via de werkgever om inkomensproblemen bij arbeidsongeschiktheid en werkloosheid op te vangen;
  • er wel sprake is van deelname aan een collectieve regeling via de werkgever, maar er sprake is van een beperkte uitkering;
  • er sprake is van een risicovol beroep, waardoor er een verhoogde kans op arbeidsongeschiktheid en/of werkloosheid is.

Het is mogelijk om een woonlastenverzekering af te sluiten tegen een eenmalige koopsom of een periodieke premie. Let er op dat bij een eenmalige koopsom vaak sprake is van een beperkte looptijd van uw verzekering. Ook kan bij diverse verzekeraars sprake zijn van een maximale uitkeringsduur van 12 tot 24 maanden.

De premie voor de dekking arbeidsongeschiktheid is aftrekbaar voor de inkomstenbelasting als “uitgave voor inkomensvoorzieningen”. De fiscus betaalt hierdoor indirect een groot deel van de premie. Eventuele uitkeringen moet u dan wel bij de belastingdienst opgeven als inkomen. Trekt u de premie niet af, dan is de uitkering onbelast.

Direct regelen

 
Hypotheken
Verzekeringen
Regiobank

Onze klanten over ons: