Stationsstraat 1
7101 GH Winterswijk
Tel: 0543-533604
E-mail:

Spaarverzekering

Een spaarverzekering is een combinatie van sparen en verzekeren. Er wordt nu premie betaald om later, op een vooraf vastgestelde einddatum, een uitkering te ontvangen. Bij een spaarverzekering wordt op de einddatum een kapitaal uitgekeerd als de verzekerde nog in leven is. Als de verzekerde eerder overlijdt dan de einddatum van de polis, dan vindt er geen uitkering plaats. Dit risico kan worden tegengegaan door een overlijdensrisicodekking mee te verzekeren.

spaarverzekeringEen spaarverzekering kan een gegarandeerd bedrag uitkeren, maar het is ook mogelijk om de ingelegde premies te beleggen in de fondsen van een verzekeraar. Bij de meeste verzekeraars kunt u zelf kiezen welk deel van de premie belegd moet worden. Beleggen kan risico met zich meebrengen, daarom moet u altijd een risicoprofiel invullen. Op basis van dit profiel kunt u een betere keuze maken tussen de aangeboden fondsen van een verzekeraar.

Verzekeren brengt altijd kosten met zich mee, dit geldt ook voor spaarverzekeringen. Laat u dus altijd goed informeren of een spaarverzekering bij u past en hoe hoog de kosten bedragen. Een spaarverzekering kan een goed alternatief zijn om te sparen voor de aflossing van uw hypotheek. Het rendement kan onder bepaalde voorwaarden fiscaal onbelast zijn.

Direct regelen

 
Hypotheken
Verzekeringen
Regiobank

Onze klanten over ons: