Stationsstraat 1
7101 GH Winterswijk
Tel: 0543-533604
E-mail:

overlijdensrisico-verzekeringOverlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering is een verzekeringsvorm die ervoor zorgt dat nabestaanden niet onverzorgd achterblijven of met hoge lasten blijven zitten. Komt in de afgesproken periode de verzekerde te overlijden, dan wordt het verzekerde bedrag uitgekeerd aan degene die daartoe in de polis is aangewezen.

In geval van een hypotheek bijvoorbeeld kan de hypotheekschuld geheel of gedeeltelijk worden afgelost waarvdoor de nabestaanden in het huis kunnen blijven wonen. Soms wordt een overlijdensrisicoverzekering door een bank verplicht gesteld.

De meest gekozen verzekeringsvormen zijn:

  • Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering
  • Lineair dalende overlijdensrisicoverzekering
  • Annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering
  • Nabestaandenrente

De hoogte van de premie wordt bepaald door de leeftijd en de hoogte van de gewenste uitkering. Over een uitkering uit een overlijdensrisicoverzekering kan successierechten verschuldigd zijn. Ondanks dat hier bepaalde vrijstellingen van toepassing zijn, kunnen er toch flinke bedragen aan de belastingdienst betaald moeten worden.

 

Wanneer u een overlijdensrisicoverzekering wilt afsluiten, zal een verzekeraar een inschatting willen maken van uw huidige gezondheidstoestand. Bij de meeste maatschappijen kan tot een verzekerd bedrag van ongeveer € 160.000 volstaan worden met het invullen van een gezondheidsverklaring. Dit zijn een aantal door de maatschappij gestelde vragen over uw gezondheid die beantwoord moeten worden. Vanaf een verzekerd bedrag van ongeveer € 160.000 tot ongeveer € 350.000 moet naast het invullen van een gezondheidsverklaring ook een keuring worden verricht door een huisarts (niet uw eigen huisarts). Vanaf een verzekerd bedrag van ongeveer € 350.000 moet er naast het invullen van een gezondheidsverklaring tevens een keuring door een internist plaatsvinden.

Direct regelen

 
Hypotheken
Verzekeringen
Regiobank

Onze klanten over ons: