Stationsstraat 1
7101 GH Winterswijk
Tel: 0543-533604
E-mail:

Lijfrente verzekering.

Een lijfrenteverzekering is een verzekering waarmee u op een fiscaal aantrekkelijke manier een aanvullend pensioen of oudedagsvoorziening kunt opbouwen. Betaalde premies kunt u onder bepaalde voorwaarden van het belastbaar inkomen aftrekken, wat een belastingvoordeel kan opleveren van ruim 50%. U komt voor belastingaftrek in aanmerking op het moment dat u een aantoonbaar pensioentekort heeft. De belastingdienst heeft hiervoor een bepaalde formule ontwikkeld (de zogenaamde jaarruimteberekening).

U kunt een lijfrenteverzekering afsluiten met een periodieke premiebetaling, een eenmalige storting of een combinatie van beide. Een lijfrenteverzekering kan een gegarandeerd bedrag uitkeren, maar het is ook mogelijk om de ingelegde premies te beleggen in de fondsen van een verzekeraar. Bij de meeste verzekeraars kunt u zelf kiezen welk deel van de premie belegd moet worden. Beleggen kan risico met zich meebrengen, daarom moet u altijd een risicoprofiel invullen. Op basis van dit profiel kunt u een betere keuze maken tussen de aangeboden fondsen van een verzekeraar.

Als u een lijfrenteverzekering afsluit is dit bedoeld om later extra voorzieningen te treffen. U spaart dus voor aanvulling op uw pensioen en/of AOW. Van de uitkering op de einddatum kunt u een tijdelijke oudedagslijfrente aankopen (bijvoorbeeld met een looptijd van 5 of 10 jaar) of een levenslange oudedagslijfrente (tot het moment van overlijden). Bij beide vormen krijgt u periodiek een bedrag uitgekeerd als aanvulling op uw pensioen en/of AOW. Deze periodieke uitkering is progressief belast.

Verzekeren brengt altijd kosten met zich mee, dit geldt ook voor lijfrenteverzekeringen. Laat u dus altijd goed informeren of een lijfrenteverzekering bij u past en hoe hoog de kosten bedragen.

Direct regelen

 
Hypotheken
Verzekeringen
Regiobank

Onze klanten over ons: