Stationsstraat 1
7101 GH Winterswijk
Tel: 0543-533604
E-mail:

aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijksheidsverzekering.

Oeps, uw kinderen zijn aan het voetballen en de bal vliegt door de ruit van uw buren. Als ouder bent u volgens de wet aansprakelijk voor de schade die uw kinderen aan derde veroorzaken. De kosten voor het vervangen van de ruit dient u dus te betalen. In dit voorbeeld zijn de kosten nog te overzien echter wanneer de buurvrouw als gevolg van de bal glasscherven in haar oog heeft gekregen zijn de kosten niet meer te overzien.

De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren, kortweg AVP genoemd, beschermt uw vermogen in geval van aansprakelijkheid voor schade die u, in privé situaties, aan derden heeft toegebracht.

De verzekering kunt u sluiten als alleenstaande of als gezin. In het laatste geval zijn alle gezinsleden verzekerd. Ook kinderen die in verband met studie buitenshuis wonen, zijn verzekerd.

U verzekert de schade die veroorzaakt is in de hoedanigheid van particulier en/of gezin. Ook schade veroorzaakt ten tijde van het verrichten van vrijwilligerswerk en schade veroorzaakt door huisdieren of andere (on)roerende zaken vallen onder de dekking. Letselschade die gezinsleden aan elkaar toebrengen is gedekt. De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren biedt dekking over de gehele wereld.

Niet verzekerd is o.a. de schade die wordt veroorzaakt met een motorrijtuig. Het aansprakelijkheidsrisico aan geleende, gehuurde (en dergelijke) zaken, is beperkt gedekt. Uiteraard is opzettelijk toegebrachte schade aan derden niet verzekerd.

Als alleenstaande betaalt u minder dan een gezin. Een eigen risico levert u (eventueel) een premiekorting op.

Persoonlijk-advies
Meer informatie over een aansprakelijksheidsverzekering?

Direct regelen

 
Hypotheken
Verzekeringen
Regiobank

Onze klanten over ons: