Stationsstraat 1
7101 GH Winterswijk
Tel: 0543-533604
E-mail:

Keuzedeposito

U heeft uw geld langere tijd niet nodig en u wilt een aantrekkelijke rente? Met Keuzedeposito kiest u zelf de looptijd en krijgt u die hele spaarperiode dezelfde, vaste rente.

 • Aantrekkelijke rente.
 • Vaste rente voor de hele looptijd.
Looptijd (jaren) Rente Jaarrente* Rente Maandrente*
1 jaar 0,05% 0,05%
2 jaar 0,10% 0,05%
3 jaar 0,15% 0,05%
4 jaar 0,20% 0,05%
5 jaar 0,30% 0,10%
6 jaar 0,40% 0,15%
7 jaar 0,50% 0,25%
8 jaar 0,60% 0,40%
9 jaar 0,70% 0,50%
10 jaar 0,80% 0,60%

* Vaste rente op jaarbasis. Rentewijzigingen voorbehouden.

Hoe werkt het?

U kunt Spaar-op-Maat steeds aanpassen aan uw persoonlijke situatie. Hierdoor spaart u zoals u dat wilt, binnen één rekening. Wilt u sparen via een Keuzedeposito? Dan doet u dit op de volgende manier:

 • Open een Spaar-op-Maat Vrij rekening
  U opent eerst een Spaar-op-Maat Vrij rekening en u krijgt een rekeningnummer. De Spaar-op-Maat Vrij rekening is de hoofdrekening.
 • Open een keuzedeposito
  Vanaf deze hoofdrekening kunt u vervolgens een Keuzedeposito openen. De Spaar-op-Maat Vrij rekening en het door u geopende Keuzedeposito hebben hetzelfde rekeningnummer. U bepaalt vooraf hoeveel geld u eenmalig in dit Keuzedeposito wilt storten en hoe lang u uw dit geld wilt vastzetten. De minimale looptijd van een Keuzedeposito is 1 jaar, de maximale looptijd is 10 jaar.
 • Na afloop looptijd
  Aan het einde van de afgesproken looptijd wordt uw geld automatisch teruggeboekt op uw Spaar-op-Maat Vrij rekening. Op deze rekening krijgt u een variabele rente. U kunt dan tegen de dan geldende rente opnieuw een deposito openen.

Rente per jaar of per maand

U kunt kiezen of u de rente van uw Keuzedeposito een keer per jaar (Jaarrente) of iedere maand (Maandrente) ontvangt. In beide gevallen wordt de rente op uw Spaar-op-Maat Vrij rekening gestort. U krijgt op uw Keuzedeposito dus geen rente op rente. Bij Jaarrente is de minimale inleg € 500. Bij Maandrente is de minimale inleg € 5.000.

Geld storten of opnemen

Storten
Bij de opening van een Keuzedeposito legt u eenmalig een som geld in. Later bijstorten in een bestaand Keuzedeposito is niet mogelijk. U kunt wel meerdere deposito’s aan uw Spaar-op-Maat Vrij rekening koppelen. Als u dus nog een bedrag in een Keuzedeposito wilt storten opent u hiervoor een nieuw Keuzedeposito waarbij u opnieuw kunt kiezen voor een looptijd en Jaarrente of Maandrente.

Opnemen
Opnemen van uw geld (of een deel daarvan) van een Keuzedeposito is mogelijk, maar daarvoor betaalt u opnamekosten. Deze kosten betaalt u alleen over het bedrag dat u opneemt. De opnamekosten bedragen 1,25% per niet volgemaakt spaarjaar met een maximum van 4,5%.

Heeft u geld nodig voor de aankoop van een eigen huis of voor het verduurzamen van uw eigen huis dan betaalt u geen opnamekosten. Ook bij opnames omdat u arbeidsongeschikt of werkloos bent geworden of in de schuldsanering terecht bent gekomen, betaalt u geen kosten. Uiteraard worden er ook geen opnamekosten berekend als uw erfgenamen het geld opnemen na uw overlijden. Kijk voor volledigheid en de termijn waarbinnen u kosteloos geld kunt opnemen van een Keuzedeposito in de voorwaarden.

Een gedeeltelijke opname kan alleen als het bedrag op de Keuzedeposito boven de minimale inleg blijft. U kunt uw geld opnemen door dit terug te laten storten op uw Spaar-op-Maat Vrij rekening en het vervolgens vanaf deze rekening op te nemen.

Direct regelen

 
Hypotheken
Verzekeringen
Sparen

Onze klanten beoordelen ons volgens: