Stationsstraat 1
7101 GH Winterswijk
Tel: 0543-533604
E-mail:
  U bent hier: Home » Sparen » Eigen Huis Sparen

Eigen Huis Sparen

Wilt u in de toekomst een eigen huis kopen? Begin dan alvast met sparen voor een startkapitaal. Met Eigen Huis Sparen spaart u bijvoorbeeld elke maand een vast bedrag tegen een aantrekkelijke variabele rente. Ook als u al een huis heeft, kunt u sparen met Eigen Huis Sparen voor de aflossing van de hypothecaire geldlening van uw eigen woning.

 • Startkapitaal voor eigen koop- of huurwoning.
 • Aflossing van de hypothecaire geldlening van uw eigen woning.
 • Aantrekkelijke variabele rente van 0,70%*
 • Geen minimale of maximale inleg.
 • Uw geld is altijd beschikbaar.
  U betaalt altijd 0,5% opnamekosten over het bedrag dat u opneemt. Deze kosten krijgt u terug als u het opgenomen bedrag gebruikt voor een van de doelen waar Eigen Huis Sparen voor bedoeld is. Bijvoorbeeld het kopen van een woning of het (gedeeltelijk) aflossen van de hypothecaire geldlening van uw eigen woning. Alle doelen vindt u in de productvoorwaarden.

* Variabele rente op jaarbasis. Rentewijzigingen voorbehouden.

Sparen voor een eigen huis

Met Eigen Huis Sparen kunt u sparen voor de aankoop van een woning. Maar dat hoeft niet. U mag dit spaartegoed ook gebruiken voor de in de productvoorwaarden genoemde doelen. Bijvoorbeeld de aflossing van uw hypothecaire geldlening, de aankoop van een bouwkavel of het huren van een huis. Neemt u uw spaargeld op voor een doel dat niet in de productvoorwaarden genoemd staat? Dan krijgt u de 0,5 % opnamekosten niet teruggestort.

Let op

Het saldo van uw Eigen Huis Sparen moet u opgeven bij uw jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting. Dit bedrag wordt belast in box 3.

Zo werkt het

Eigen Huis Sparen werkt heel eenvoudig. U stort een bedrag naar keuze op uw spaarrekening. Daarna spaart u verder. Bijvoorbeeld met een vast bedrag per maand. Neemt u geld op, dan betaalt u daarover altijd opnamekosten van 0,5% over het opgenomen bedrag. Maar neemt u het geld op voor een doel waarvoor Eigen Huis Sparen bedoeld is, zoals het kopen van een eigen huis of het (gedeeltelijk) aflossen van uw hypothecaire geldlening ten behoeve van uw eigen huis? Stuur dan het bewijs dat u het geld hiervoor hebt gebruikt naar RegioBank en u krijgt de opnamekosten weer terug. In de productvoorwaarden (PDF) vindt u welke stukken geschikt zijn als bewijs.

Uw opnamekosten terugkrijgen

U kunt de kosten van opname via uw Zelfstandig Adviseur terugvragen als:

 • U een eigen huis gaat kopen dat als hoofdverblijf gaat dienen voor u of de mederekeninghouder.
 • U een bouwkavel gaat kopen voor de bouw van een eigen woning.
 • Uw kind een eigen huis gaat kopen.
 • U een huis gaat huren die als hoofdverblijf gaat dienen voor u of de mederekeninghouder.
 • U (een deel van) uw hypothecaire geldlening van uw eigen huis wilt aflossen.

Direct regelen

 
Hypotheken
Verzekeringen
Sparen

Onze klanten beoordelen ons volgens: