Hypotheekadvies voor de Achterhoek - Hypotheek Advies Centrum Winterswijk - Varsseveld

WINTERSWIJK


Stationsstraat 1
7101 GH Winterswijk

VARSSEVELD


Postbus 3
7100 AA Winterswijk
Telefoon : 0543 - 53 36 04
GSM : 0610 900 738
     
     
E-mail :
Internet : www.eddywenneker.nl
   

Voordelen van het WOZ-krediet.

Als huiseigenaar heeft u begin dit jaar bericht gekregen over de nieuwe WOZ-waarde van uw woning. In de meeste gevallen ...
Lees verder over het woz krediet

Woonlastenverzekering.

woonlasten verzekeringMet een woonlastenverzekering wordt inkomensverlies bij werkloosheid, arbeidsongeschiktheid en/of langdurige ziekte verzekerd. Of het verstandig is om zo’n verzekering af te sluiten, hangt af van de financiële situatie en wensen. Bij gedwongen ontslag is de werkgever verplicht om de eerste twee jaar het loon door te betalen (het eerste jaar maximaal 100%, het tweede jaar maximaal 70%).

 

Het afsluiten van een woonlastenverzekering is zinvol als: 

 

Het is mogelijk om een woonlastenverzekering af te sluiten tegen een eenmalige koopsom of een periodieke premie. Let er op dat bij een eenmalige koopsom vaak sprake is van een beperkte looptijd van uw verzekering. Ook kan bij diverse verzekeraars sprake zijn van een maximale uitkeringsduur van 12 tot 24 maanden.

 

De premie voor de dekking arbeidsongeschiktheid is aftrekbaar voor de inkomstenbelasting als “uitgave voor inkomensvoorzieningen”. De fiscus betaalt hierdoor indirect een groot deel van de premie. Eventuele uitkeringen moet u dan wel bij de belastingdienst opgeven als inkomen. Trekt u de premie niet af, dan is de uitkering onbelast.

 

 

persoonlijk-advies

Meer informatie over een woonlastenverzekering ?

U vindt onze contactinformatie rechts bovenaan de pagina.