Hypotheekadvies voor de Achterhoek - Hypotheek Advies Centrum Winterswijk - Varsseveld

WINTERSWIJK


Stationsstraat 1
7101 GH Winterswijk

VARSSEVELD


Postbus 3
7100 AA Winterswijk
Telefoon : 0543 - 53 36 04
GSM : 0610 900 738
     
     
E-mail :
Internet : www.eddywenneker.nl
   
meer over RegioBank


Maandelijkse lasten omlaag dankzij hypotheek.

Marco Luimes en zijn vriendin Rianne kochten hun bovenwoning in Aalten van De Woonplaats. Een slimme beslissing, want de woning verkeerde in goede staat en de maandelijkse lasten konden ineens flink omlaag. lees verder ...

de Woonplaats - partner van Hypotheek Advies Centrum

 


Hypotheek Advies Centrum is 100% onafhankelijk hypotheekadviseur

Onafhankelijke adviseur

 

Hypotheek Advies Centrum aangesloten bij AFM

Hoe staat het met uw kennis over financiële zaken.

De AFM (Autoriteit Financiële Markten) biedt u verschillende informatie om uw kennis te toetsen en verbeteren, zoals:

Financiële-kennistest.
Test je kennis van lenen, hypotheken of beleggen.

 

AFM informatiefolders.

Wilt u meer weten voordat u belangrijke financiële beslissingen gaat nemen? Deze folders helpen u bij het maken van een verstandige keuze bij bijvoorbeeld het afsluiten van een hypotheek of het regelen van een pensioen.

logo

 

Hypotheekkrediet.

Voordelig lenen dankzij de overwaarde van uw huis..


Het Doorlopend Hypotheek Krediet is een doorlopend krediet met uw eigen huis als onderpand. De overwaarde van uw huis is de basis voor financiële uitbreiding. Voor de bepaling van de overwaarde wordt uitgegaan van maximaal 150% van de executiewaarde van uw woonhuis. Als u kiest voor een aflossingsvrij Doorlopend Hypotheek Krediet, wordt er uitgegaan van maximaal 75% van de executiewaarde. De executiewaarde is de waarde van uw woonhuis bij gedwongen verkoop. De minimum kredietlimiet bedraagt € 10.000,-. De maximum kredietlimiet wordt in overleg met u bepaald en is afhankelijk van de overwaarde van uw woning, uw inkomen en lasten. Er is in principe geen leeftijd waarop het krediet beëindigd dient te zijn. Bij het bereiken van de 60-jarige leeftijd vindt afbouw van de limiet plaats naar maximaal 75% van de executiewaarde van de woning.

U hoeft natuurlijk niet het gehele bedrag in één keer op te nemen, u kunt dit ook in gedeelten doen. U heeft dan altijd een financiële reserve waar u naar eigen inzicht gebruik van kunt maken.
Ook bij het Doorlopend Hypotheek Krediet kunt u boetevrij extra aflossen. De renteberekening is hetzelfde als bij een gewoon Doorlopend Krediet. Overigens gelden voor het Doorlopend Hypotheek Krediet andere tarieven. Deze zijn vanwege de hypothecaire dekking doorgaans lager dan de tarieven van een Doorlopend Krediet. Wij informeren u hierover graag.


Het Doorlopend Hypotheek Krediet kent twee varianten, die gebaseerd zijn op de wijze van aflossing:

a) Vast termijnbedrag
Aflossing door middel van een vast termijnbedrag maandelijks achteraf van minimaal 0,8% en maximaal 8% van de kredietlimiet. Echter, met dien verstande dat de kredietlimiet na het bereiken van de 60-jarige leeftijd, geleidelijk in 10 jaar wordt teruggebracht naar maximaal 75% van de op dat moment geldende executiewaarde van uw woonhuis. Daarna vindt geen verdere afbouw van de limiet plaats.

b) Aflossingsvrij
Dit houdt in dat u gedurende de looptijd van het krediet niet hoeft af te lossen, maar uitsluitend maandelijks achteraf kredietvergoeding (rente) betaalt.

Bij het Doorlopend Hypotheek Krediet wordt een eenmalige afsluitprovisie van 1% in rekening gebracht. De afsluitprovisie wordt berekend over de met u overeengekomen limiet en wordt na de ondertekening van de overeenkomst met u verrekend. Als uw woning door een beëdigd makelaar moet worden getaxeerd om de waarde vast te stellen, dan zijn deze kosten voor uw rekening, evenals de notariskosten voor het vestigen van de hypotheek.


Van het Doorlopend Hypotheek Krediet ontvangt u iedere maand een overzicht.


Het Doorlopend Hypotheek Krediet is interessant voor u als u in het bezit bent van een eigen woonhuis met overwaarde. Daarnaast wordt gekeken naar de hoogte van de inschrijving van een eventueel reeds lopende hypotheek. Het krediet kan worden afgesloten naast de reeds lopende hypotheek mits dit binnen 150% van de executiewaarde van de woning valt. Met het Doorlopend Hypotheek Krediet kunt u het vermogen dat in uw huis zit weer beschikbaar maken, zodat u altijd een financiële reserve achter de hand heeft.


De gedragscode hypothecaire financieringen en het bijbehorende reglement van de commissie van toezicht kunt u bij ons opvragen. Zie voor aanvullende infornatie de pagina Betaalbare hypotheek: nu en straks op onze website.


Een hypotheekkrediet afsluiten?

 

persoonlijk-adviesNeemt u contact met ons op. U kunt ons bereiken op: 0543 - 53 36 04

Wij kunnen u uitgebreid informeren over deze vorm van lenen.