Hypotheekadvies voor de Achterhoek - Hypotheek Advies Centrum Winterswijk - Varsseveld

WINTERSWIJK


Stationsstraat 1
7101 GH Winterswijk

VARSSEVELD


Postbus 3
7100 AA Winterswijk
Telefoon : 0543 - 53 36 04
GSM : 0610 900 738
     
     
E-mail :
Internet : www.eddywenneker.nl
   
meer over RegioBankEen huis kopen en wonen in de grensstreek in Duitsland

Energielabel nodig?

Meer informatie over het energielabel vindt u hier

Ken je Hypotheek - Hypotheek informatie

Verantwoord hypotheek advies

 

Kwaliteitscheck hypotheekadviseur

De kwaliteitscheck hypotheekadviseur is een online vragenlijst opgesteld door de AFM (Autoriteit Financiële Markten) en is bedoeld voor consumenten die onlangs een adviesgesprek hebben gehad. Na het invullen van de vragenlijst ontvangt u gratis een persoonlijk adviesrapport inclusief een rapportcijfer.


Kwaliteitscheck hypotheekadviseur AFM

 

U kunt aan de hand van de resultaten direct checken of uw hypotheekadviseur tijdens het adviesproces alle onderdelen duidelijk heeft besproken.

 

Doe de kwaliteitscheck

 

Huis kopen.

Een huis kopen, met wie zaken doen?

Wie voor het eerst een huis koopt krijgt met allerlei partijen te maken. Als het type huis is bepaald, de gemeente en de wijk, en ook de andere woonwensen op een rijtje staan, dan is de eerste gang naar de hypotheekadviseur. Pas als het maximale hypotheekbedrag is berekend, kan de jacht op huizen in een bepaalde prijsklasse worden geopend. De volgende stap in het koopproces is dan de makelaar.

 

Eerst naar de hypotheekadviseur !

De hypotheekadviseur brengt woonwensen en financiële mogelijkheden optimaal samen. Niet alleen voor nu, maar ook voor later. Dat is een vak apart en daarom spreekt men liever van een financiële dienstverlener. De tijd dat hypotheekadvisering naast een assurantieportefeuille of een makelaardij in woningen “even” werd meegepakt is voorbij (al zijn er nog steeds tussenpersonen die zo werken).


Hypotheekprodukten zijn erg ingewikkeld, maar tegelijk maakt dat “maatwerk” mogelijk. Dat is de taak van goede, onafhankelijk werkende gespecialiseerde hypotheekadviseurs. De juiste hypotheek is zorgvuldig afgestemd op het inkomen, de lasten die men wil dragen en op de toekomstverwachtingen. De hypotheek financiert niet alleen de woning, maar is tevens het fundament onder het persoonlijke financiële plan. Kortom, de hypotheek geeft op individuele wijze vorm aan de financiële toekomst. Talloze bank- en verzekeringsproducten lopen daar als een rode draad doorheen en brengen optimaal de persoonlijke wensen en mogelijkheden in overeenstemming.


Met welke hypotheekadviseur in zee?

www.seh.nl

Hypotheekbemiddelaar is een onbeschermd beroep. Iedereen kan zich daardoor op relatief gemakkelijke wijze vestigen en zich presenteren als hypotheekbemiddelaar. Sinds 1998 is er een erkenningsregeling die tot doel heeft het waarborgen van de vakbekwaamheid van hypotheekadviseurs. Het is daarmee een persoonsgebonden kwalificatie. Om erkend te worden moet een hypotheekadviseur voldoen aan de eisen die de Stichting Erkenningsregeling Hypotheekadviseurs stelt aan de vakbekwaamheid en ervaring.


Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

www.nhg.nl

De NHG beperkt de risico´s van de huiseigenaar en biedt financieël voordeel. De NHG, die sinds 1995 de Gemeentegarantie vervangt, is in het leven geroepen om het eigenhuisbezit op een veilige en verantwoorde manier toegankelijk te maken voor een breed publiek.
Sinds 1999 is de NHG, ook verkrijgbaar wanneer achterstallig onderhoud wordt aangepakt en tegelijkertijd het huis wordt verbeterd, de zogenaamde NHG voor kwaliteitsverbetering. Bij de daarvoor bestemde lening of een tweede hypotheek kan de huiseigenaar bovendien profiteren van deze aantrekkelijke garantiefaciliteit.
De NHG biedt de zekerheid dat de lening tot op de laatste eurocent kan worden terugbetaald. Ook als het niet meer mogelijk is de lasten te dragen en het huis moet worden verkocht. Mocht de verkoop minder opbrengen dan de uitstaande hypotheek, dan zuivert het Waarborgfonds van de NHG het eventuele tekort aan, zodat de geldverstrekker zijn geld krijgt.
Dankzij de beperkte risico´s die de geldverstrekkers door de borgstelling van de NHG lopen, sluiten zij hypotheken af tegen een lagere rente. Dit verschil kan oplopen tot meer dan 0,5 procent.