Hypotheekadvies voor de Achterhoek - Hypotheek Advies Centrum Winterswijk - Varsseveld

WINTERSWIJK


Stationsstraat 1
7101 GH Winterswijk

VARSSEVELD


Postbus 3
7100 AA Winterswijk
Telefoon : 0543 - 53 36 04
GSM : 0610 900 738
     
     
E-mail :
Internet : www.eddywenneker.nl
   
meer over RegioBank

 

Voordelen van het WOZ-krediet.

Als huiseigenaar heeft u begin dit jaar bericht gekregen over de nieuwe WOZ-waarde van uw woning. In de meeste gevallen ...
Lees verder over het woz krediet

 

Ken je Hypotheek - Hypotheek informatie

Verantwoord hypotheek advies

 

Maandelijkse lasten omlaag dankzij hypotheek.

Marco Luimes en zijn vriendin Rianne kochten hun bovenwoning in Aalten van De Woonplaats. Een slimme beslissing, want de woning verkeerde in goede staat en de maandelijkse lasten konden ineens flink omlaag. lees verder ...

de Woonplaats - partner van Hypotheek Advies Centrum

 

Kwaliteitscheck hypotheekadviseur

De kwaliteitscheck hypotheekadviseur is een online vragenlijst opgesteld door de AFM (Autoriteit Financiële Markten) en is bedoeld voor consumenten die onlangs een adviesgesprek hebben gehad. Na het invullen van de vragenlijst ontvangt u gratis een persoonlijk adviesrapport inclusief een rapportcijfer.


Kwaliteitscheck hypotheekadviseur AFM

 

U kunt aan de hand van de resultaten direct checken of uw hypotheekadviseur tijdens het adviesproces alle onderdelen duidelijk heeft besproken.

 

Doe de kwaliteitscheck

 

Hypotheekvormen.

Welke hypotheekvormen zijn er?

1. U wilt lage beginlasten?
Bij de annuïteiten hypotheek blijven uw brutomaandlasten over de gehele looptijd gelijk. De nettolasten zullen geleidelijk stijgen. Dat komt omdat u in het begin veel rente betaalt en maar weinig aflost. Tegen het einde van de looptijd is juist het omgekeerde het geval. Bij deze hypotheekvorm neemt het fiscale voordeel dus langzaam af.


Voordelen: Nadelen:

 

2. U wilt lage lasten?
Bij deze aflossingsvrije hypotheek vorm lost u pas af aan het einde van de looptijd van de hypotheek. U betaalt alleen rente; deze is maximaal 30 jaar fiscaal aftrekbaar.


Voordelen: Nadelen:

 

3. U wilt ook beleggen?
Het verschil met de levenhypotheek is dat u zelf bepaalt hoe uw premie wordt belegd. Met de beleggingshypotheek maakt u kans op een hoog rendement. Durft u wat risico te nemen? Of niet? U maakt zelf de keuze. Uw strategie kunt u zelf tussentijds aanpassen.


Voordeel: Nadeel:

 

4. U wilt dalende lasten?
Bij een lineaire hypotheek zijn in het begin de hypotheeklasten hoog, aan het einde laag. U betaalt elke maand een vast aflossingsbedrag. Daarnaast betaalt u rente. Door de aflossingen daalt de maandelijkse rente. Het fiscale voordeel neemt dus eveneens af.


Voordelen: Nadelen:

 

5. U wilt 100% zekerheid?
Een spaarhypotheek in combinatie met een levensverzekering. Deze levensverzekering zorgt ervoor dat uw hypotheek volledig wordt afgelost aan het einde van de looptijd (bij eerder overlijden keert de verzekering uit). Uniek kenmerk is dat de hoogte van de premie voor de verzekering gekoppeld is aan de hoogte van uw hypotheekrente; stijgt de rente, dan daalt de premie en omgekeerd. Dit zorgt voor stabiele maandlasten bij rentewijzigingen.


Voordelen: Nadelen:

 

6. U wilt 100% zekerheid?
Een bankspaarhypotheek in combinatie met een geblokkeerde spaarrekening. Deze spaarrekening zorgt ervoor dat uw hypotheek volledig wordt afgelost aan het einde van de looptijd (bij eerder overlijden keert de verzekering uit). Uniek kenmerk is dat de hoogte van de premie voor de verzekering gekoppeld is aan de hoogte van uw hypotheekrente; stijgt de rente, dan daalt de premie en omgekeerd. Dit zorgt voor stabiele maandlasten bij rentewijzigingen. Meestal is wel eem aanvullende overlijdensrisico verzekering vereist.

Banksparen


Voordelen: Nadelen:

 

7. U wilt het beleggen uitbesteden?
De levenhypotheek is een aflossingsvrije hypotheek waarbij de aflossing van de schuld uiteindelijk plaatsvindt door middel van een uitkering uit een traditionele kapitaalverzekering. De polis wordt verpand aan de geldverstrekker.
Met de uitkering uit de levensverzekering wordt de hypotheek afgelost. De premie die de cliënt betaalt voor de levensverzekering bestaat dus uit een risicodeel en een spaardeel.

 

In een Financiële Bijsluiter staat de belangrijkste informatie over een financieel product. In de bijsluiter staat wat het product precies is en wat het kost. Maar ook wat de risico’s zijn en wat het product kan opbrengen. En wat er gebeurt als je eerder wilt stoppen met het product.

Gebruik de Financiële Bijsluiter vóór u overgaat tot het afsluiten van een hypotheek.