Hypotheekadvies voor de Achterhoek - Hypotheek Advies Centrum Winterswijk - Varsseveld

WINTERSWIJK


Stationsstraat 1
7101 GH Winterswijk

VARSSEVELD


Postbus 3
7100 AA Winterswijk
Telefoon : 0543 - 53 36 04
GSM : 0610 900 738
     
     
E-mail :
Internet : www.eddywenneker.nl
   
meer over RegioBank


Een huis kopen en wonen in de grensstreek in Duitsland

Definitief Energielabel

Per 1 januari 2015 is de energielabelwetgeving ingrijpend gewijzigd.
De woningeigenaar dient zelf een definitief energielabel vast te stellen en wordt hierbij gecontroleerd door een ‘deskundige’. De woningeigenaar heeft hierbij ook de verplichting allerlei bewijzen te verzamelen en aan te leveren. Dit kost vaak veel tijd en het bewijs is aan veel regels gebonden.

Om het makelaars en consumenten eenvoudig te maken heeft Perfectkeur een ‘energielabelbewijs inspectie’ ontwikkeld. Daarmee heeft u naast veel gemak en een snelle afhandeling ook direct een gegarandeerd juist energielabel!

Zo krijgt u in 3 eenvoudige stappen een gegarandeerd goed definitief energielabel.


>> U kunt ons hier direct opdracht geven en online uw afspraak inplannen!


In 3 eenvoudige stappen bent u gegarandeerd van een zorgeloos en 100% nauwkeurig definitief energielabel! Zonder dat u hiervoor op zoek moet naar allerlei bewijzen, foto’s en heen en weer moet mailen en bellen met deskundigen. Wij komen gewoon even bij u langs!
En u ontvangt bij het rapport een handige handleiding met de vervolgstappen. Voor een introductieprijs van € 49,- inclusief 21% BTW.

 

Over Perfectkeur.

Door vaag overheidsbeleid is het inmiddels een grote chaos rondom de woningenergielabels. Voor vrijwel niemand is het duidelijk wat de overheid met het woninglabel eigenlijk aan het doen is en wat ze wil bereiken. Oorspronkelijk was het label een middel om het doel "energiebesparing" te bereiken. Inmiddels is het middel een doel geworden en daarmee eigenlijk waardeloos geworden. Dat neemt niet weg dat het per 1-1-2015 verplicht is om bij verkoop en/of verhuur een label te hebben.

Inmiddels is er grote begripsverwarring rondom alle labelvarianten en de gebruikte terminologie. Daarom heeft Perfectkeur er voor gekozen om helderheid te brengen in de chaos van terminologie en functie. We gebruiken daarvoor het voor iedereen begrijpelijke sterrensysteem, dat ook gehanteerd wordt op www.energielabelatlas.nl en door het Nationaal Woninglabel Instituut (NWLI) www.nwli.nl.

Eenvoudigweg komt het neer op markering van labels, met 1 tot 4 sterren, waarbij een label met 1 ster de meest eenvoudige is met de grootste kans op afwijkingen en een label met 4 sterren gebaseerd is op de meest uitgebreide opname. Daarbij zijn alleen de labels met 3 of 4 sterren afgemeld bij de overheid en relevant voor de wetgeving.

We lichten hierna per labelster toe welke benamingen er gebruikt worden en wat de functionaliteit is.

Sterlabel

Simpelste variant. Door de overheid vanaf 1-1-2015 verstrekt aan alle woningen die nog geen label hebben. Het is gebaseerd op een aantal oorspronkelijke kenmerken met verwachte aanpassingen. Dit label is niet afgemeld bij de overheid en daarom niet te gebruiken bij overdracht van een woning. De overheid noemt dit een voorlopig label. Andere gebruikte termen zijn basislabel of indicatief label.

Tweesterren label

Dit is aangepaste variant door woningeigenaar van het sterlabel of voorlopig label. De woningeigenaar heeft hierbij de aanpassingen doorgevoerd die ook gemaakt dienen te worden bij een definitief label. Dit label is nog niet afgemeld en dus niet te gebruiken voor de overdracht. Het geeft wel een goed beeld van de woning en de nog te nemen maatregelen. Andere gebruikte termen zijn light label en aangepast label.

Driesterren label

De drie sterren variant is het definitieve label, dat vanaf 1-1-2015 toegepast wordt. Dit betreft een vereenvoudigde opname, gebaseerd op 10 woningkenmerken zoals door de overheid vastgesteld is. Dit definitieve label is vast te stellen via de site www.energielabelvoorwoningen.nl waar met DigiD ingelogd kan worden. Na keuze van de woningkenmerken en toevoegen bewijs, wordt het label door een erkend deskundige gecontroleerd en daarna afgemeld. Met dit energielabelbewijs hoeft u geen andere bewijzen te verzamelen. Deze woningkenmerken zijn ook op www.energielabelatlas.nl, www.mijnwoningdossier.nl en www.energielabelwizard.nl in te voeren om besparingen te tonen.

Viersterren label

De vier sterren variant is het label conform de BRL 9500 methodiek. Dit is de uitgebreide opname zoals het energielabel dat tot 31-12-2014 gebruikelijk was. Er wordt vanaf 1-1-2015 geen labelletter, maar alleen een EI ofwel energie-index vastgesteld. Dit getal geeft weer wat de energetische kwaliteit van de woning is. Dit is noodzakelijk voor het vaststellen van de punten voor de verhuur van woningen. Het betreft hier ook een afgemeld label. Bij het afmelden worden vanuit de uitgebreide opname weer de 10 kenmerken afgeleid, waarmee het definitieve label wordt vastgesteld. Dat hoeft niet meer apart te gebeuren.

Opdracht energielabelbewijs inspectie.

Via het onderstaande formulier kunt u opdracht geven voor de uitvoering van een energielabelbewijs inspectie. U kunt direct na het invoeren van uw opdracht online een afspraak maken op het moment dat het u goed uitkomt. De kosten van deze inspectie zijn 49,- incl. BTW.