Hypotheekadvies voor de Achterhoek - Hypotheek Advies Centrum Winterswijk - Varsseveld

WINTERSWIJK


Stationsstraat 1
7101 GH Winterswijk

VARSSEVELD


Postbus 3
7100 AA Winterswijk
Telefoon : 0543 - 53 36 04
GSM : 0610 900 738
     
     
E-mail :
Internet : www.eddywenneker.nl
   
meer over RegioBank


Een huis kopen en wonen in de grensstreek in Duitsland

Hypotheekrente vaak te hoog.

AMSTERDAM (AFN) - Huizenbezitters betalen vaak jarenlang onnodig te veel aan hypotheekrente. De hypotheeklasten kunnen in veel gevallen ruim 500 euro per jaar lager uitvallen. Dat blijkt uit onderzoek door de Nationale Hypotheekbond onder ruim 125.000 mensen met een hypotheek.

 

De groep huizenbezitters die te veel rente betaalt, heeft een... lees verder...

 

Boetes voor fouten bij NHG-hypotheken.

ROTTERDAM - Financiële instellingen die fouten maken bij het verstrekken van NHG-hypotheken moeten in de toekomst kunnen worden beboet. Het Waarborgfonds Eigen Woningen, de stichting achter de Nationale Hypotheek Garantie, is met de overheid in overleg over een boetesysteem. Dat zei ...lees verder...

 

Energie Prestatie Advies

Het Energielabel

Heeft u als woning-eigenaar een energielabel-verplichting of niet?

 

Vanaf 1 januari 2008 moeten eigenaren van woningen bij verkoop of verhuur van hun huis een energielabel overhandigen aan de koper of huurder. Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van de woning. Het zegt iets over de mate van isolatie van de vloer, de muren, ramen en het dak en hoe zuinig de installaties voor verwarming, warm water en ventilatie zijn.

 

Want hoe energiezuiniger de woning, hoe lager de energierekening kan uitvallen. Bovendien hebben sommige huizenkopers meer geld over voor een energiezuinige woning. Daarnaast is het comfortabeler en gezonder wonen in een energiezuinige woning. Uiteraard mits u daarbij een goede ventilatie niet uit het oog verliest. Ook levert een energiezuinige woning een positieve bijdrage aan het milieu.

 

Het energielabel voor woningen is te vergelijken met het energielabel voor auto’s en witgoed en ziet er vrijwel hetzelfde uit. Het aantal energielabels loopt van A t/m G, A staat voor zeer zuinig (groen) en G staat voor zeer onzuinig (rood).

 

 

Hypotheek Advies Centrum heeft als eerste in de regio een EPA-tool op de website staan. Hiermee kunt u snel bepalen of u verplicht bent om een energie-label te verzorgen van uw woning / gebouw. In sommige gevallen bestaat er geen verplichting tot een energielabel.

 

Start de test door op de bovenstaande banner te klikken en u kunt via een aantal vragen er achter komen of u verplicht bent om een energie-label te verzorgen van uw woning.